Nieuws

Onderzoek VR-Moodboost

GGZ Delfland zoekt jongeren tussen de 15 en 23 jaar met een depressieve stoornis, die willen deelnemen aan een onderzoek naar een innovatieve Virtual Reality depressiebehandeling: VR-Moodboost.

Waarom dit onderzoek?
Nancy Schipper legt uit: "Ik ben werkzaam als GZ-Psycholoog en houd mij daarnaast bezig met onderzoek naar VR bij depressie, in het kader van een promotietraject. Van de bestaande behandelingen voor depressie knapt slechts 43% van de cliënten op. Om die reden vind ik het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden voor depressie. De VR-Moodboost gaat uit van een geheel nieuw behandelmodel voor depressie, gericht op het versterken van positieve gevoelens. Het is een mooi behandelprotocol geworden, waarbij VR als rode draad in iedere sessie terugkomt. Daarnaast zijn er diverse non-VR interventies en huiswerkopdrachten, allen gericht op het versterken van positieve gevoelens."

Hoe ziet de VR-Moodboost behandeling eruit?
De VR-Moodboost behandeling bestaat uit 12 wekelijkse sessies bij een psycholoog. In iedere sessie zit een gedeelte
waarin je in de VR omgeving positieve activiteiten uitvoert. Daarnaast zijn er verschillende andere oefeningen buiten de
VR omgeving, die ook gericht zijn op het versterken van positieve gevoelens. Ook zijn er huiswerkopdrachten, zoals
bijvoorbeeld stap voor stap weer oppakken van plezierige activiteiten.

Interesse?
Wil je meer informatie of heb je interesse om deel te nemen aan dit onderzoek? Geef dit aan bij de behandelaar met wie je een intakegesprek hebt, of neem contact op met de onderzoeker mevrouw Nancy Schipper via VRonderzoek@ggz-delfland.nl.

Flyer VR-Moodboost onderzoek 

Meer informatie over onderzoek naar virtual reality bij depressie lees je hier