Toegankelijkheidsverklaring
GGZ Delfland hecht veel waarde aan het online informeren van cliënten, medewerkers en andere belanghebbenden, op een veilige en betrouwbare manier. Dat betekent dat online informatie eenvoudig toegankelijk moet zijn, ook als je bijvoorbeeld een visuele of motorische beperking hebt of dyslectisch bent.
Bij het ontwikkelen van deze website hebben we gebruik gemaakt van de Europese standaarden voor webtoegankelijkheid: de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.0). Ook met andere online diensten, zoals het cliëntportaal Mijn GGZ Delfland, zijn er maatregelen genomen die de toegankelijkheid bevorderen en proberen we zoveel mogelijk te voldoen aan deze standaarden.
Daarnaast bieden de bekende webbrowsers en operating systems van personal computers, smartphones en -pads standaard al een breed pakket aan hulpmiddelen op het gebied van toegankelijkheid. Denk aan beeldschermvergroters, voorleesfuncties en de ondersteuning van aangepaste toetsenborden. Deze hulpmiddelen zijn voor iedereen beschikbaar.
Op die momenten dat wij online communicatiemiddelen en -diensten vernieuwen passen wij zoveel mogelijk de meest recente standaarden toe. Heb je vragen of opmerkingen over de toegankelijkheid van een van onze online middelen of diensten? Mail dan naar communicatie@ggz-delfland.nl. Heb je een klacht, en wil je deze bespreken met een onafhankelijke klachtenfunctionaris, stuur dan een e-mail naar klachten@ggz-delfland.nl.
---
Update 17 februari 2025
Onze ambitie: een toegankelijke website voor iedereen
Voor iedereen
We vinden het belangrijk dat iedereen de informatie op onze website kan lezen, ook als je bijvoorbeeld kleurenblind, slechtziend of dyslectisch bent.
Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen de informatie kan begrijpen, ook als je minder taalvaardig bent.
We werken daarom aan een website die voldoet aan:
- de eisen van DigiToegankelijkheid
- de richtlijnen van Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) niveau AA
- Taal voor Allemaal
Dit doen we in stappen.
Onze aanpak
Het afgelopen jaar hebben we de toegankelijkheid van onze website laten onderzoeken.
Daarop hebben we besloten de hele website te vernieuwen.
Een nieuwe website is niet snel gemaakt. We willen het bovendien goed doen.
Onze website bevat veel informatie. Het herstructureren en herschrijven daarvan kost tijd.
We vernieuwen de website in 1,5 jaar. Dan moet hij toegankelijk zijn voor iedereen.
Omdat we niet 1,5 jaar willen wachten op een beter toegankelijke website, hebben we intussen het contrast op de website verbeterd. Daardoor is de tekst beter leesbaar geworden.
Bij de ontwikkeling van de nieuwe website hebben we aandacht voor de volgende punten:
- Ontwerp
De ontwerper van de website krijgt de opdracht de website te ontwerpen en te bouwen volgens de norm: WCAG 2.0 AA. - Taalniveau
Onze redacteuren proberen alle teksten zo duidelijk mogelijk te schrijven, volgens taalniveau A2. - Afbeeldingen en video’s
Bij afbeeldingen en video’s proberen we maximaal rekening te houden met de toegankelijkheidseisen. - Documenten
Op onze website maken we zo min mogelijk gebruik van documenten.
Is het wel nodig om een document op de website te plaatsen dan houden we maximaal rekening met de toegankelijkheidseisen.
Verbetersuggesties
We gaan de website dus verbeteren. Heb je tips voor een betere toegankelijkheid?
Laat het ons dan weten. Dat kan door een e-mail te sturen naar communicatie@ggz-delfland.nl.